søndag 29. juni 2014

There and back again...

Her er siste utenlandsbilder vårt, og vårt første norske etter hjemkomsten. Så, nå skifter vi tema og blogger om telemarkssommer i stedet.




lørdag 10. mai 2014

Lenge siden sist

Ja, vinskolen var bra. Vi skal ha noen konkluderende kommentarer til sist. 


Sirkus


Vi var på sirkus, en familie, Piedon som dreiv det, seks stk. som selgte billetter, hadde kiosk, akrobatierte, klovner og drev beverfarm. For noen folk. På en god måte. Even likte sukkerspinnet.






tirsdag 6. mai 2014

Bondegårdstur


Her om dagen var det åpen gårdsdag i Isere. Så da kjørte vi opp til Anne-Sophie sin gård. På veien kjørte vi gjennom Domene. Hmmm, lurer på hva domenenavnet deres er. Der var det marked, hoppeslott og skrotutsalg. Etter kjærleik på pinne, hopping og skrotkjøp dro vi videre opp i fjellene. Vel oppe på gården fant vi ut at det var en isgård. Som produserte melk og fløte utelukkende til is og sorbetprodusksjon. For en dag!





onsdag 23. april 2014

Dere fikk jo ikke sett...

Dere som var her sist, fikk ikke med dere alt, blant annet tour Perret, ei småsnasen dissa og en dramatisk scene som utspilte seg i en park nær oss.
Toalettet vårt er rett frem, etasje 59, jenta til Høgre rakk bussen.

Fransk disse. Selv om 'Disse' betyr noe helt annet på Grenobledialekt

Jada, vi vet at duer ikke fantes i Juratia, men hørt om magisk realisme? Nei? Sjekk bookipedia.net. Eller literaturepedia.net



tirsdag 22. april 2014

Slottsliv part deux

Vi tok en liten tur tilbake til slottet i Vizille. For å vise familien lissom. Denne gangen var det åpent på balkongen au, så man følte seg som Ludwig den 14 som skuet ut over de hungrige massene før man gikk inn og spiste sprengt fasen med sjøkumelk og forlorne mauregg. Og tivoli var det og i Vizille, der fant vi disse råflotteste tegningene av noen uidentifiserbare figurer fra Bisney@






Dyrehagen i L....

Vi reiste tilbake til L.... For å se på de dyrene vi ikke så sist vi var der. Vi var litt redd for at Even skulle snike seg inn til sine artsfrender sebraene, og velge et liv i jungelen fremfor familien sin, men vi fikk han da med oss hjem igjen. Pelikanen var i brunst og tøffa seg veldig. Og nok en gang, gjett hvor vi er...? Rudi får ikke lov til å gjette, for han vant førstepremien sist.










Firfislefredag

I parken så vi masse firfisler, Even og Terje syns de var svært fascinerende. De uten hale var jo søte og fine da. Men litt ekstra skvette også, så de fikk vi ikke tatt bilde av.





Besøk

Det er ikke det at vi ikke har gjort noe i det siste, men vi har hatt besøk, så vi har prioritert sosialt samvær fremfor blogging. Men nå kan vi vie oss til å oppdatere litt her.


lørdag 12. april 2014

Fontene

Nå har de jaggu meg fått vann i fontener og smådammer i byen også. Så det var vel bare et spørsmål om tid (minutter) før årets første fontenebad var et faktum. Tilfeldigvis holdt noen jobbemanner på å teste ut selve fontener når vi var der, men de skrudde den av når de dro. Men da kunne vi bade! Og mens vi løp rundt og rundt så skrudde Plutselig fontenen seg på igjen! En litt soltrøtt og våt pappa tenkte at der var kanskje mine lettskremte barn ferdig med badinga. Men de var visst ikke lettskremte lenger, så mer bading, våtere klær og generell moro. Heldigvis, så har guttene lyst hår, om ikke hadde vel folk trodd at landstrykerne var kommet til byen for å vaske klærne og kroppene sine. Neste gang må vi huske kroppssepen forresten.

torsdag 10. april 2014

Slottsliv

Vi henger jo mye rundt på slott om dagen, og her er et vi fant på vei til et naturreservat. Imre lurte veldig på om Olav den Heilage er begravd her, siden ingen vet heeeeeeeelt sikkert hvor han ble begravd.  På naturreservatet så vi edderkopp og and. Som også er tittelen på den nye folk-funk-bandet vårt; Edderkopp og And. Såh, sjekk det ut på Spotify. Even insisterte forøvrig på at alle edderkoppene var krabber, så dere skal ikke så bort ifra at vi skifter navn til Krabbe og And om litt...



Gatekunst og spor av jul

Her er ukens gatekunst og et løfte om jul. Men ingen hast altså...




onsdag 9. april 2014

Ukens Museumskunst

Vi var på museum og så på kunst. Og jaggu min hatt! Man kan lage kunst av kunst! Oh the meta...

mandag 7. april 2014

Leopardbilde

Det her er fra dyrehagen i Lyon, Imre har bloggansvaret denne uka. Han lurer på om alle sammen har det bra? Even sier at han har fargelagt en tegning av Guido fra Biler.



Fremtiden


I Frankrike er de, på enkelte områder, kommet lengre enn oss. Som disse lavteknologiske mekaniske hestene. Er de ikke knæsje?







fredag 4. april 2014

Ukens street art

Her er ukens gatekunst. Og siden det er fredag slenger vi på en fra barnemunn; vi sitter og spiser brødskiver ved en fontene, mens duer spankulerer rundt og tigger etter smuler.
Imre: Pappa, har duer øyenbryn?
Kristoffer: Hmmm, jeg tror egentlig ikke det, så du en due med øyenbryn?
Imre: Nei, det var bare en due som gikk sånn her (sperrer opp øynene). Det var kanskje fordi den ville ha mat. Og da så det ut som om den hadde øyenbryn.

Hva sier dere, hadde ikke verden vært et litt rikere sted hvis duer hadde øyenbryn. Eller en litt skumlere plass kanskje? Kjør debatt!



torsdag 3. april 2014

Slottsliv



Bare tyve min unna oss ligger den sjarmerende lille alpelandsbyen Vizille. Vi tok turen dit sammen med Nessa og besøkte det sjarmerende lille slottet deres og den pittoreske hagen deres.


Dette er ikke slottet, dette er bakgården i bygården vi bor i. Råflott!
Selv en vagabond føler seg litt ovenpå i slike omgivelser. Foran den store døra ca tre etasjer opp.



onsdag 2. april 2014

På snøfjøl og slalom i Alpene


Her om dagen var vi i, på? Le sept Laux og sto på ski og brett. Even holdt seg i målområdet og spiste, Imre prøvde slalom for første gang, Grete prøvde slopestyle og Kristoffer kjørte seg vill i tåkeheimen. I tre timer! Men han var aldri redd..





fredag 28. mars 2014

Ukens sjablong

Jeg som akkurat hadde slått opp i urbandictionary.com og funnet ut at ja, jo, jeg er nok ganske så swag, så kommer jeg over denne sjablongen på en vegg i Grenoble. Det er som Bourdieu sa; ...når gnomleiker fra den norske landsbygda har funnet det for godt å annektere et utrykk... Da er det ikke så veldig swag lenger." Så kjære lesere; er det noen som vet hva det nye swag er?

tirsdag 25. mars 2014

Nekropolis og Ludotek

I det siste har vi kjempet med etterdønningene av influensaen, og ikke gjort all verdens.  Men vi har da besøkt en Nekropolis, som noen smartinger hadde bygd en kirke over. Jeeeebus, har de ikke sett x antall skrekkfilmer fra tidlig nittitall? Aldri bygg noe som helst over en ancient indian burial ground/nekropolis. Når man besøker slikt er det alltid greit å ha unger med seg, så man ikke får tid til å kjenne på egen angst der man går. Gratis plakat av St. Peter fikk vi jaggu også. Etterpå dro vi på et ludotek og spilte spill.


Skummelt? Da skulle dere vært der i virkeligheten!


Her var det litt hyggeligere.








onsdag 19. mars 2014

Besøk fra gammellandet

Selv om vi lever det gode liv i Frankrike er besøk fra Norge et veldig kjærkomment tiltak, så da Bjørn tok turen helt fra Helgelandskysten var det stor stas. Og ikke bare tok han med seg seg selv, han tok også med norsk kultur nok til at vi kan starte et norsk kultursenter her nede. VG, Dagbladet, Makrell i tomat, Nøgne Ø, LinieAquevit og Bamsemums. Vi fikk sightseet byen, tatt kabelvogn til Bastillen, spist på sjarmerende familierestauranter, drukket den lokale spriten Charteuse, snakket fransk, svensk, engelsk og litt norsk.


Bjørn og Imre på et kritisk punkt i klatreløypa.

Mmmmm, lokal sprit med 143 urter. 



Siden sist...

Siden sist har det blitt sommartider i Rhone-Alps, og vi har kjøpt nye capser og spist utelunsj. 22 grader, snefritt og sol i mars kan jo bli litt mye for en nordboer, men den menneskelige hjernes gymnastiske tilpasningsevne er  noe for seg selv. God sommer!
Imre viser frem litt av capsen sin og sine skrubbsårfrie knær.

Utelunsj ved Caserne de Bonne. Sko fra Letzing Skatewear. Hårklipp
er hjemmeklipp med kjøkkensaks.

tirsdag 11. mars 2014

Even and Kristoffer does Zürich

Siden Zurich stort sett havner på første, andre eller tredje plass over verdens beste byer å bo i så sendte vi en ekspedisjon. Etter å ha tatt melkeruta, the scenic route eller bedrevet slow travel, så etter å ha toget gjennom x antall pittoreske sveitsiske landsbyer kom vi frem til Zurich Hauptbahnhof. Så trasket vi rundt, kjøpte nesten en kommode til 3000 franc, men ombestemte oss i siste liten. Mer trasking, så gikk vi oss vill, men fant ut at vi hadde bare bommet med 25 m, og det uten googlemaps, kart, kompass eller GPS. Noe av det råflotteste med byen er jo innsjøen, så vi gikk ned dit, Even spiste en halv kilo jordbær i sola, Kristoffer drakk en spontangjæra kirsebærøl fra 2012, m.a.o., vi koste oss storveis. Så matet vi svanene, gikk gjennom gamlebyen, så hundre kirker og tok kjapptoget hjem til Hagendorn. Det var en fin by å være på besøk i.
Shalf-and-Shalfie. Even står for 80 % av fotogeniteten.

Even nynnet på svanesjøen, og plutselig dukket det opp hundrevis av...Svaner!